Нападникам на Стерненка оголосили підозру за “хуліганство” – СБУ

Дата: 15 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Двом чоловікам, які у 2018 році напали в Одесі на місцевого активіста Сергія Стерненка, оголосили підозру.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерела в правоохоронних органах та близьких до перебігу розслідування осіб.

За даними видання, підозру оголосили Олександру Ісайкулу та Івану Кузнецову. Останній під час сутички загинув від поранень, які завдав Стерненко. Ісайкул наразі перебуває за кордоном. У пресслужбі Служби безпеки України, яка розслідує справу, офіційно підтвердили оголошення підозр. Дії підозрюваних кваліфіковані як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень.

“Українська правда” також зверталась по коментар до адвоката Стерненка Віталія Коломійця, однак коментаря щодо оголошення підозр не отримала.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року Генеральна прокуратура передала кримінальні провадження щодо нападів на Стерненка до головного слідчого управління СБУ. На Стерненка нападали тричі, а нещодавно стало відомо, що на місці другого нападу свідки бачили авто, що належить родині тодішнього радника голови поліції Одещини Руслана Форостяка. 

Як відомо, лише з початку поточного року правозахисники зафіксували 23 випадки тиску і переслідувань громадських активістів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter