Затриманого під Шевченківським судом активіста Кір’якова виправдали

Дата: 11 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Шевченківський суд визнав невинуватим у вчиненні адміністративного правопорушення громадського активіста Олександра Кір’якова, якого затримали 15 червня на мітингу на підтримку Сергія Стерненка.

Про це повідомила кореспондентка видання ZMINA.

Активіст Олександр Кір’яков з адвокатом. Фото: Анастасія Москвичова

За словами адвоката Кір’якова Володимира Голієнка, за статтею про дрібне хуліганство суддя закрила провадження за відсутністю доказів, а за статтею про злісну непокору законним вимогам поліцейських – за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

“Суддя бачила події, які відбувалися під судом, і вона негативно до них ставиться. Але це не вплинуло на її об’єктивність”, – зазначив Голієнко.

Раніше сьогодні суд так само виправдав іншого затриманого 15 червня – Миколу Виговського. Справи Віталія Овчаренка та Андрія Мартиненка ще розглядаються, а прокол щодо Антона Коваленка суд ще не починав розглядати.

Кореспондентка видання ZMINA також повідомила, що 11 серпня на розгляд адміністративних справ у Шевченківському суді не пускають журналістів, а тому вони змушені чекати в коридорі.

Нагадаємо, що 15 червня під Шевченківським районним судом затримали із застосуванням сили п’ять мітингувальників, які прийшли пікетувати суд, коли там обирали запобіжний захід Сергієві Стерненку. Учасники акції повідомили, що йдеться про ведучого мітингу Миколу Виговського, Андрія Мартиненка, Антона Коваленка, Віталія Овчаренка та Олександра Кір’якова.

Щодо всіх затриманих склали адмінпротоколи. 

15 червня поліція Києва повідомила про призначення службового розслідування за фактом застосування сили поліцейськими під час затримання учасників мітингу на підтримку Сергія Стерненка під Шевченківським судом Києва.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter