Затримали одесита, який закликав створити “Одеську народну республіку”

Дата: 17 Червня 2020
A+ A- Підписатися

СБУ затримала мешканця Одеси, який закликав до створення так званої “Одеської народної республіки”, та оголосила йому підозру за статтею “Сприяння діяльності терористичної організації”.

Про це повідомили у відомстві. 

За даними слідчих, одесит налагодив зв’язки з бойовиками з ОРДЛО та за їхнім завданням публікував на персональних сторінках соцмереж деструктивні матеріали. Чоловік закликав мешканців області підтримати псевдодержавні утворення “Л/ДНР” та вихід регіону зі складу України, підбурював до створення так званої “Одеської народної республіки”.

Під час обшуку за місцями реєстрації та проживання чоловіка в Одесі правоохоронці знайшли матеріали, які свідчать про діяльність на шкоду державній безпеці. 

Відомо, що наприкінці минулого року СБУ повідомляла про затримання в Одесі чоловіка, який також агітував за створення так званої “Одеської народної республіки”. Тоді слідчі повідомляли, що одесит періодично їздив до Криму, де зустрічався з особами, які обґрунтовано підозрюються у веденні розвідувальної діяльності проти України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter