Затримали експоліцейського, підозрюваного в підпалі авто журналістки “Радіо Свобода”

Дата: 18 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Служба безпеки затримала у Львові колишнього працівника поліції, якого підозрюють в організації підпалу автомобіля журналістки “Радіо Свобода” Галини Терещук.

Про це повідомили в СБУ та на своїй сторінці у фейсбуку головна прокурорка Львівської області Ірина Діденко.

Оперативниками СБУ в області розшукано та затримано причетного до підпалу авто журналістки поліцейськогоНагадаю,…

Опубліковано Іриною Діденко Понеділок, 17 серпня 2020 р.

 

Авто кореспондентці української служби “Радіо Свобода” Галині Терещук спалили наприкінці січня. Одразу після підпалу жінка заявила, що не розглядає якоїсь конкретної версії злочину, але запевнила, що не має жодних конфліктів на побутовому рівні чи в родині. У поліції основною версією підпалу вважають професійну діяльність журналістки.

Згодом слідчі встановили, що замовником підпалу є судимий львів’янин, відомий у кримінальному світі у зв’язку з контрабандними схемами та розкраданням палива з Львівської залізниці. Також у причетності до злочину підозрювали працівника Франківського відділу поліції на Львівщині, який підшукав виконавця і передав гроші за виконану “роботу”. 

Згідно з повідомленням СБУ, оперативники спецслужби встановили місце перебування колишнього правоохоронця та на виконання рішення слідчого судді затримали зловмисника. Чоловіка обвинувачують за статтями “Співучасть у злочині” та “Умисне знищення або пошкодження майна журналіста”. 

Нагадаємо, що в травні Галицький суд Львова призначив п’ять років позбавлення волі з трирічним іспитовим терміном обвинуваченому в підпалі автомобіля журналістки Якобу Сарахману. 19-річного хлопця правоохоронці затримали в лютому в Одесі, за тиждень після підпалу. Журналістам “Схем” згодом вдалося дізнатися, що хлопець виявився студентом-першокурсником Львівської політехніки. За словами викладачів у попередньому місці навчання затриманий був сумлінним студентом і активістом, який брав участь в усіх заходах, а також як волонтер допомагав у дитячих будинках. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter