СБУ: До підпалу авто львівської журналістки “Радіо Свобода”, можливо, причетний поліцейський

Дата: 11 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Служба безпеки встановила особу чоловіка, який обґрунтовано підозрюється в замовленні підпалу автомобіля журналістки “Радіо Свобода” у Львові. 

Про це повідомили у відомстві. 

Слідчі встановили, що замовником злочину є раніше судимий львів’янин, відомий у кримінальному світі у зв’язку з контрабандними схемами та розкраданням палива з Львівської залізниці. Також, за однією із версій слідства, до організації підпалу чоловік залучив працівника Франківського відділу поліції ГУ Нацполіції у Львівській області. Поліцейський підшукав виконавця і передав гроші за виконану “роботу”. Наразі ймовірний організатор переховується від слідства за кордоном, його заочно повідомили про підозру й оголосили в міжнародний розшук. 

Правоохоронці передадуть до суду клопотання про поміщення ймовірного замовника злочину під варту. Його підозрюють в умисному знищенні або пошкодженні майна журналіста. Санкції статті передбачають від 6 до 15 років позбавлення волі

Нагадаємо, що авто кореспондентці української служби “Радіо Свобода” Галині Терещук спалили наприкінці січня. Одразу після підпалу жінка заявила, що не розглядає якоїсь конкретної версії злочину, але запевнила, що не має жодних конфліктів на побутовому рівні чи в родині. У поліції основною версією підпалу вважають професійну діяльність журналістки.

Згодом головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко повідомила про затримання підозрюваного в підпалі автомобіля. За її даними, ним виявився 19-річний хлопець із Хмельницької області, який у ніч підпалу декілька разів перевдягався, аби його не помітили. Водночас очільник МВС Арсен Аваков розповів, що затриманий хлопець – студент із Молдови. 

Журналісти з’ясували, що юнак навчається на бюджеті у Львівській політехніці за спеціальністю “будівництво та цивільна інженерія”. Знайомі хлопця охарактеризували його як сумлінного студента й активіста, який брав участь в усіх заходах, а також як волонтер допомагав у дитячих будинках. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter