Правоохоронці затримали хлопця, який нібито підпалив авто журналістці “Радіо Свобода” у Львові

Дата: 06 Лютого 2020
A+ A- Підписатися
Головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко повідомила про затримання підозрюваного в підпалі автомобіля журналістки “Радіо Свобода” Галини Терещук.
 
Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбуку. 
 

Затриманим виявився 19-річний хлопець із Хмельницької області, який у ніч підпалу, за словами Діденко, декілька разів перевдягався, аби його не помітили. Підозрюваного затримали в Одесі і вже повідомили про підозру. Найближчим часом його мають доставити для допиту до Львова.

Затриманому інкримінують ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу – умисне пошкодження чужого майна через підпал. Санкції статті передбачають від трьох до десяти років позбавлення волі.

СБУ викрила підозрюваного у підпалі автомобіля журналістки «Радіо Свобода»У місті Одеса був затриманий мешканець…

Опубліковано Управління Служби безпеки України у Львівській області Середа, 5 лютого 2020 р.

Водночас очільник МВС Арсен Аваков у телеграмі написав, що затриманий хлопець – студент із Молдови. 
 
“Підпалювач – студент, уродженець Молдови. Хто його спонукав на таке – встановлюємо. Безпека журналістів – пріоритет”, – розповів Аваков. 

Нагадаємо, що 30 січня у Львові невідомий спалив кореспондентці української служби “Радіо Свобода” Галині Терещук авто. Одразу після підпалу жінка заявила, що не розглядає якоїсь конкретної версії злочину, але запевнила, що не має жодних конфліктів на побутовому рівні чи в родині. У поліції основною версією підпалу вважають професійну діяльність журналістки.

Як відомо, експерти Інституту масової інформації зафіксували у 2019 році 243 випадки порушення свободи слова, з яких 171 стосувався фізичної агресії проти працівників медіа. Також уперше за останні три роки в Україні сталося вбивство журналіста.

Водночас у 2019 році правоохоронці розслідували та передали до суду 14 кримінальних проваджень щодо злочинів, скоєних стосовно журналістів. За словами виконавчої директорки ІМІ Оксани Романюк, дані показують низьку ефективність українських правоохоронців у боротьбі з безкарністю за напади на журналістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter