“Схеми”: У підпалі авто журналістки “Радіо Свобода” у Львові звинувачують студента-першокурсника

Дата: 07 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Затриманий за підпал автомобіля журналістки “Радіо Свобода” у Львові Галини Терещук виявився студентом-першокурсником “Львівської політехніки”.

Про це повідомляють журналісти “Схем”.

19-річний юнак навчається на бюджеті у виші за спеціальністю “будівництво та цивільна інженерія”. Минулого року людина з таким самим ім’ям шукала роботу інженера-проєктувальника, адміністратора та перекладача шлюбної агенції із запитуваною зарплатнею в 10–15 тисяч гривень.

Викладачі в попередньому місці навчання хлопця охарактеризували його як сумлінного студента й активіста, який брав участь в усіх заходах, а також як волонтер допомагав у дитячих будинках. 

Нагадаємо, що напередодні головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко повідомила про затримання підозрюваного в підпалі автомобіля журналістки Терещук. За її даними, ним виявився 19-річний хлопець із Хмельницької області, який у ніч підпалу декілька разів перевдягався, аби його не помітили. 

Водночас очільник МВС Арсен Аваков розповів, що затриманий хлопець – студент із Молдови. 

Авто кореспондентці української служби “Радіо Свобода” Галині Терещук спалили наприкінці січня. Одразу після підпалу жінка заявила, що не розглядає якоїсь конкретної версії злочину, але запевнила, що не має жодних конфліктів на побутовому рівні чи в родині. У поліції основною версією підпалу вважають професійну діяльність журналістки.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter