Засудили двох російських солдатів, які місяць катували родину під Черніговом та хотіли зґвалтувати неповнолітню

Дата: 02 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

До 12 та 10 років позбавлення волі засудили двох військовослужбовців збройних сил РФ, які жорстоко поводились із мирними мешканцями під час окупації одного з сіл на Чернігівщині. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Правоохоронці не називають селища, де трапився інцидент, однак журналісти “Телебачення Торонто”, які першими повідомили про цей випадок, говорили, що йдеться про село Льгів. Це населений пункт із населенням у пів тисячі осіб неподалік Чернігова.

Російські військові в групі з 13 людей під час окупації оселилися в будинку, де жила неповнолітня дівчина, її брат та бабуся. Командир підрозділу, неодноразово намагався зґвалтувати 16-річну, а щоб вона не опиралася, бив її по голові зброєю та душив.

Росіянин погрожував убити її рідних. 

“Лягав поряд, казав: “Я тебе не ґвалтуватиму, але дай я тебе поторкаю”… Отак брав (за горло. – Ред.) і казав: “Якщо кричатимеш, коли я тебе домагаюся, то скручу шию. Якщо не даси добровільно, то я вб’ю бабу і брата й тебе всі зґвалтують”, – пригадувала потерпіла. 

Також російські військові неодноразово в мороз тримали брата дівчини на подвір’ї в кайданках та без верхнього одягу. Водночас хлопця ще й били. У ДБР додатково розповіли, що росіяни знущалися з парубка, бо він служив у лавах Збройних сил України. 

У повідомленні правоохоронці не називають імені російського військового, який намагався зґвалтувати дівчину, але журналісти встановили це. Його ім’я Руслан Рахабович Кулієв. Йому 31 рік і проживає він у місті Магнітогорськ Челябінської області.

Росіянин має судимість за пограбування автосалону, в якому працював.

Також в Офісі генерального прокурора не називають імені другого росіянина, але журналісти дізналися, що йдеться про 22-річного жителя Магнітогорська Андрія Чудіна

Руслан Рахабович Кулієв та Андрій Чудін

Щодо обох росіян проводили спеціальний судовий розгляд, бо нині вони переховуються від правосуддя. 

Нагадаємо, що Комісія з розслідування порушень в Україні, уповноважена Радою ООН з прав людини, розслідує випадок сексуального насильства російських військових на Київщині в березні.

Російські солдати вдерлися до будинку, змусили господарів вчинити статевий акт на їхніх очах, а потім один з військових зґвалтував на очах у батьків чотирирічну доньку. 

Пам’ятайте, якщо ви постраждали від сексуального насильства, то можете звернутися по безоплатну психологічну допомогу: реабілітація розрахована на дітей, дорослих та членів їхніх сімей. Додаткову інформацію можна отримати за телефоном +38 073 460 38 60.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter