“Вб’ю бабу, брата, і тебе всі зґвалтують”: російські військові місяць катували родину в селі під Черніговом

Дата: 15 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Під час окупації Чернігівщини російські військові місяць прожили в будинку родини в селі Льгів, катували чоловіка на ім’я Олександр та вчиняли сексуальне насильство щодо його 16-річної сестри. 

Про це повідомляє “Телебачення Торонто”. 

Село Льгів з населенням у пів тисячі осіб розташоване неподалік Чернігова. За словами місцевих жителів, до населеного пункту приїхало близько тисячі російських військових, які селились у хатах людей, влаштовували пиятику та грабували.

Група з 13 росіян увірвалася до будинку, де мешкає Олександр, його 16-річна сестра та бабуся, 3 березня та лишилася там на місяць.

“Спочатку вони зайшли та сказали, що тільки переночують. Потім командир зайшов у хату, прогнав мене з мого ліжка в кімнату та закрив”, – пригадує хлопець.

Від одного із сусідів російські військові дізналися, що Олександр проходив службу в ЗСУ, а тому почали знущатися з нього, намагаючись отримати інформацію. 

“Посеред ночі вивели на вулицю, били, знущалися, намагалися вибити якусь інформацію. Те, що вони хотіли дізнатись, я не знав”, – каже потерпілий. 

Росіяни залишили Олександра зв’язаним на вулиці, де він провів чотири доби. У цей час росіянин, якого інші військові називали командиром, почав домагатися 16-річну сестру Олександра. Хлопець просив кривдника не робити цього та наголошував на віку дівчини, на що той відповідав, що виглядає вона на 20 років. 

“Він штовхнув мене в кімнату і сказав: “Тихо, мовчи”. Він кинув мене на ліжко та сів зверху й почав душити. Я закричала. В очах темніло, і я задихалась”, – пригадує потерпіла. 

Журналістам вдалося дізнатись ім’я цього росіянина – Руслан Рахабович Кулієв. 31-річний чоловік нині проживає в місті Магнітогорськ Челябінської області. Має судимість за пограбування автосалону, в якому працював.

Руслан Кулієв. Скриншот відео

Кулієв змушував 16-річну дівчину спати з ним в одному ліжку, чіпав її та погрожував убити: “Лягав поряд, казав: “Я тебе не ґвалтуватиму, але дай я тебе поторкаю”… Отак брав (за горло. – Ред.) і казав: “Якщо кричатимеш, коли я тебе домагаюся, то скручу шию. Якщо не даси добровільно, то я вб’ю бабу і брата й тебе всі зґвалтують”. 

Журналістам вдалось ідентифікувати ще одного з російських військових – 22-річного жителя Магнітогорська Андрія Чудіна. Він брав участь у катуваннях та побитті Олександра. 

Андрій Чудін. Скриншот відео
Андрій Чудін разом з матір’ю Людмилою Чудіною. Скриншот відео

“Чудін бив кулаком по ребрах”, – пригадує хлопець. 

Перед тим як поїхати геть, російські військові обікрали будинок родини й забрали все цінне. 

Нині Офіс генерального прокурора заочно оголосив обом ідентифікованим про підозру. 

Нагадаємо, що нещодавно до суду скерували першу справу щодо зґвалтування жінки російськими військовими. Підозрюваним у ній є військовослужбовець 239 полку 90 гвардійської танкової Вітебсько-Новгородської дивізії ЗС РФ Михайло Романов.

Пам’ятайте, якщо ви постраждали від сексуального насильства, то можете звернутися по безоплатну психологічну допомогу: реабілітація розрахована на дітей, дорослих та членів їхніх сімей. Додаткову інформацію можна отримати за телефоном +38 073 460 38 60

Також у Києві запрацював реабілітаційний центр Міжнародної організації з міграції для постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter