“Зараз за це мене можуть убити”: співак Олександр Пономарьов дав гомофобне інтерв’ю

Дата: 29 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Український співак та народний артист Олександр Пономарьов висловився проти проведення прайдів та “популяризації” гомосексуальності як норми. 

Про це він заявив в інтерв’ю на каналі ютуб-блогерки Аліни Доротюк.  

Фото: фейсбук-сторінка Олександра Пономарьова

Доротюк розповіла, що інтерв’ю з Пономарьовим записала в заміському маєтку артиста. Про ставлення співака до гомосексуалів блогерка дізналася, коли спитала, з чоловіком чи з жінкою планує записати свою наступну пісню артист. Той жартома сказав, що з трансгендером.

У відповідь на це Доротюк спитала в Пономарьова: “Як ви ставитеся до того, що зараз у всьому світі відбувається: “він”, “вона”, “вони”, “воно”, коли звертаються в літаку, наприклад, в інших країнах?” 

“Я – погано. Нехай мене після цього називають як хочуть. Я вважаю, що це неправильно, неприродно, назвемо це так. Я не засуджую цих людей. Скажу більше: я їх поважаю і люблю. Серед моїх друзів і людей, з якими я навіть працюю, є багато людей, які мають стосунок до цих… Але особисто я це не підтримую. Це не означає, що я фоб. Мені не подобається, коли це афішується і показується дітям як щось нормальне. Мені не подобаються паради. Вважаю, що це не є головним. Для чого це так називати? Хочете прогулятися зі своїми друзями – прогуляйтеся по Києву або будь-якому місту Європи. Але не треба це називати так, щоб хизуватися цим. Неправильно сказав, зараз за це мене можуть убити. Краще виріжте це. Але ж звичайні люди, умовно кажучи, не ходять парадами. Не треба робити з цього норму. Мається на увазі, як норму? Це є норма для когось. Я маю на увазі, що не треба це вип’ячувати”, – відповів співак. 

Нагадаємо, що досі у своїй країні ЛГБТ-українці стикаються з дискримінацією в повсякденному житті та стають жертвами злочинів на ґрунті ненависті, які правоохоронці розслідують неохоче. Минулого року в Києві студента побили після погроз через те, що вивісив веселковий прапор на балконі гуртожитку. До цього в Житомирі група молодиків зґвалтувала, пограбувала та катувала 19-річну трансгендерну людину.

Загалом у 2020 році Правозахисний ЛГБТ-центр  “Наш світ” зафіксував в Україні 188 випадків нападів, дискримінації та інших порушень прав ЛГБТ. Це майже вдвічі менше, ніж у 2019-му, коли правозахисники задокументували 369 таких правопорушень, однак ситуацію все одно називають тривожною. 

У цьогорічному рейтингу політико-правового захисту прав ЛГБТ Україна на 4% погіршила свій показник. 

На сьогодні у світі гомофобію визнали злочином у Швейцарії та Бразилії

Читайте також: Як в Україні розслідують найжорстокіші напади на ЛГБТ. Огляд до Дня проти гомофобії

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter