Запорізька прокуратура гнівається на суд: за розгін Майдану умовного терміну замало

Дата: 13 Липня 2015
A+ A- Підписатися

Прокуратура вважає судовий вирок для голови Запорізької облради за розгін місцевого Майдану недостатньо жорстким.

Щоб уникнути конфлікту інтересів, справа розглядалася у сусідній області.

Кіровський районний суд Кіровограду визнав очільника Запорізької обласної ради Віктора Межейка винним в силовому розгоні Євромайдану. Суд призначив держслужбовцю покарання до 5 років позбавлення волі (умовно) з іспитовим строком на 3 роки. Голові облраді також заборонено обіймати певні посади строком на 3 роки. 

Однак прокуратура Запорізької області вважає такий вирок занадто м’яким і готує апеляційну скаргу. Раніше прокуратура “просила” для Мужейка 7 років в’язниці. 

“Під час досудового розслідування було зібрано достатньо доказів винуватості голови обласної ради. Ми вважаємо, що за свої діяння чиновник повинен отримати реальне покарання, тому будемо відстоювати свою позицію в апеляційній і за потреби в касаційній інстанціях”, – зазначив прокурор області Олександр Шацький.

Нагадаємо, у 2014 року в Кіровограді розпочався судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням голови Запорізької облради та екс-губернатора області за ч.2 ст.28, ч.1 ст.294 КК України (організація масових заворушень за попередньою змовою групою осіб).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter