Заочно підозру отримав росіянин, який торік міг зґвалтувати дівчинку та жінку на Херсонщині

Дата: 04 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з жорстоким поводженням щодо цивільного населення, заочно повідомили російському військовому, якому закидають зґвалтування жінок на Херсонщині. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора.

Фото: Нацполіція

Ім’я росіянина не називають, втім на сайті ОГП можна знайти підозру на Олександра Лебідя, деталі якої збігаються з деталями з повідомлення слідчих. Лебідь був так званим комендантом у декількох окупованих селах і, судячи з відкритих даних, міг загинути торік. 

Злочини, що закидають йому, трапилися навесні 2022-го. Як вважають правоохоронці, Лебідь зґвалтував двох жінок на Херсонщині, одна з яких була неповнолітня. 

6 квітня він майже опівночі вдерся до помешкання цивільної родини, де в той момент були мати, бабуся та донька. Спрямувавши зброю на членів родини, він забрав дівчину із собою в магазин неподалік. Спочатку він змусив неповнолітню вживати алкоголь, вкрадений у цьому ж магазині, а невдовзі, погрожуючи, зґвалтував її.

Росіянин намагався залякати потерпілу, щоб вона не розповідала про випадок. 

Інший епізод, що закидають Лебідю, трапився наприкінці квітня – на початку травня. Росіянин тричі забирав на машині одну й ту саму жінку: двічі він змушував потерпілу оголятися в авто, а втретє – змусив випити, ймовірно, спирт та зґвалтував. 

Нагадаємо, що нещодавно до суду скерували справу щодо трьох росіян, які торік на Харківщині викрали з дому та зґвалтували жінку. 

Найбільше випадків сексуального насильства, вчиненого російськими військовими, зафіксували на Київщині та Херсонщині, а більшість відомих спеціальній комісії ООН потерпілих – це жінки, які були самі вдома. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter