За знущання з дітей охоронець експритулку “Світанок” дістав умовний термін

Дата: 10 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Малиновський районний суд Одеси засудив до трьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном два роки охоронця Миколу Дмитрука, причетного до знущання з дітей у колишньому притулку “Світанок”.

Про це повідомили на сайті суду. 

Чоловік визнав свою провину та уклав угоду зі слідством. За інформацією журналістів, саме він змушував двох дітей жувати використаний презерватив та бив їх. 

Захист Дмитрука наголосив, що чоловік співпрацював зі слідством, розкаюється в скоєному та хоче попросити пробачення у своїх жертв. 

Нагадаємо, наприкінці минулого року громадська діячка, колишня патрульна поліцейська Зоя Мельник опублікувала на своїй фейсбук-сторінці допис про те, що з вихованців центру знущається приватна охорона, з якою заклад співпрацює. Зокрема, Мельник описала випадок, коли двох підлітків, яких застали за статевим актом, прилюдно принижували, змусили жувати використаний презерватив, побили, обливали холодною водою, застосовували до них електрошокер. Під час цього нібито були присутні й вихователі закладу. 

Згодом конфлікт набрав обертів, а тому Генеральна прокуратура України взяла на контроль перебіг досудового розслідування щодо порушення прав вихованців центру. На початку листопада правоохоронці обшукували офіс охоронної фірми “Центр”, яка, ймовірно, причетна до знущань з підопічних. 

Журналісти також встановили, що до знущань з дітей у притулку були причетні й поліцейські.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter