Охоронну фірму, ймовірно причетну до знущань у експритулку “Світанок”, обшукують – журналістка

Дата: 08 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

В Одесі правоохоронці обшукують офіс охоронної фірми “Центр”, яка ймовірно причетна до знущань над підопічними місцевого Центру соціально-психологічної реабілітації, експритулку “Світанок”. 

Про це повідомила журналістка Ірина Гриб у фейсбуці. 

Обыски у Охранного агенства «Центр». Связанно с ситуацией в коммунальном учреждении «Центр социально-психологической…

Gepostet von Ирина Гриб am Donnerstag, 7. November 2019

За її інформацією, обшуки проводять Одеська міська прокуратура №2, слідчі Малиновського відділку поліції та корпус оперативних дій МВС.

“За інформацією правоохоронців, у ОА “Центр” не було договору на надання послуг, але вони виїжджали в КП, де здійснювали насильницькі дії щодо дітей. Мої джерела повідомляють, що одному з охоронців вручать підозру за 127 статтею – тортури”, – написала журналістка. 

Інформацію досі офіційно не коментувало жодне з правоохоронних відомств. 

Нагадаємо, наприкінці жовтня громадська діячка, колишня патрульна поліцейська Зоя Мельник опублікувала на своїй фейсбук-сторінці допис про те, що з вихованців центру знущається приватна охорона, з якою заклад співпрацює. Зокрема, Мельник описала випадок, коли двох підлітків, яких застали за статевим актом, прилюдно принижували, змусили жувати використаний презерватив, побили, обливали холодною водою, застосовували до них електрошокер. Під час цього нібито були присутні й вихователі закладу. 

Згодом конфлікт набрав обертів, а тому Генеральна прокуратура України взяла на контроль перебіг досудового розслідування щодо порушення прав вихованців центру. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter