За зґвалтування малолітнього хлопчика житель Хмельниччини отримав 10 років в’язниці

Дата: 13 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Жителя Хмельницького засудили за зґвалтування малолітнього хлопчика.

Про це повідомили у Офісі генерального прокурора. 

Фото: з відкритих джерел

Зловмисник, як з’ясували слідчі, підтримував з хлопчиком дружні стосунки та часто запрошував його до себе в гості. В один із таких днів він показував ролики сексуального характеру дитині, а потім зґвалтував.

Після цього він наказав нічого не розповідати про інцидент рідним. Проте хлопчик все-таки розповів про скоєне своєму старшому брату.

Дії зловмисника кваліфікували за статтею “Зґвалтування”і ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України. Суд призначив чоловіку покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років. 

Цьогоріч від сексуального насильства в Україні постраждали вже 70 дітей, а минулого – понад 400. За рік кількість правопорушень проти дітей зросла на майже 20%. Також на 37% зросла кількість дітей, які постраждали від насильницьких дій сексуального характеру, зокрема зґвалтування.

Минулого року президент Володимир Зеленський підтримав створення реєстру засуджених за сексуальні злочини проти дітей, однак правозахисники попереджали про ризики такого кроку. ZMINA докладно писала про те, чому виключно посилення покарання не вистачить для того, аби вберегти дітей від сексуального насильства.

Нагадаємо, в Києві викрили дитячого фотографа, який шантажував дітей та змушував їх фотографуватися оголеними. Правоохоронці під час обшуку у квартирі зловмисника виявили 10 гігабайтів порнографії з дітьми, яку той продавав до США та  Євросоюзу. Нещодавно його справу передали до суду. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter