У Києві викрили фотографа, який знімав дитяче порно

Дата: 21 Травня 2021
A+ A- Підписатися

У Києві правоохоронці викрили чоловіка, який виготовляв дитяче порно.

Про це повідомили в Київській міській прокуратурі. 

На початку квітня поточного року 38-річний чоловік, який працював фотографом, створив сторінку в інстаграмі та під виглядом однолітка написав дев’ятирічній дівчинці. Спочатку він увійшов у довіру до дитини та вмовив її зробити декілька оголених фото. Згодом зловмисник почав шантажувати дівчинку, примусив зробити інші відверті знімки та позувати “в сексуальних образах”.

Як розповіли слідчі, зловмисник так само отримував матеріали від інших дітей віком від 8 до 18 років, а потім продавав їх до США та країн Євросоюзу. Щоб приховати це, він зберігав їх у хмарному сховищі. Виявилося, що з IP-адреси, яку використовував чоловік, систематично розповсюджували дитячу порнографію. За підрахунками правоохоронців, йдеться про понад чотири сотні файлів. 

Під час обшуку у квартирі зловмисника виявили мобільні термінали, понад 10 гігабайтів дитячого порно, а також комп’ютерну техніку, яку використовували для його створення.

Наразі зловмиснику оголосили про підозру за статтею “Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів”. За виготовлення та розповсюдження дитячого порно йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із забороною обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років.

Нагадаємо, що цьогоріч від сексуального насильства постраждали 70 дітей, а минулого – понад 400. За рік кількість правопорушень проти дітей зросла на майже 20%. Також на 37% зросла кількість дітей, які постраждали від насильницьких дій сексуального характеру, зокрема зґвалтування.

Минулого року Україна імплементувала підписану ще 13 років тому Конвенцію Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, відому як Ланцаротська конвенція. Відтоді влада має кримінально переслідувати людей за дії сексуального характеру з дітьми, молодшими за вік сексуальної згоди, який в Україні становить 16 років і Формально такого поняття в українському законодавстві не існує, однак вважається, що до 16 років дитина не може дати усвідомленої згоди.. Водночас на покарання кривдників не має впливати контекст, у якому відбулося насильство. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter