За вбивство активіста Стерненка пропонували 1000 доларів: свідок у справі нападу дав перші свідчення

Дата: 30 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Співвиконавцям замаху на активіста Сергія Стерненка пропонували 1000 доларів за напад.

Про це з посиланням на свідка в справі, який готовий співпрацювати зі слідством, повідомило видання ZN.UA.

Свідок, який не показав свого обличчя через побоювання за власну безпеку, розповів, що вирішив дати свідчення бо дружив з одним із нападників – Іваном Кузнецовим, особисто чув від нього про планування замаху на активіста, а також про те, хто саме організовував напад. 

“Цією людиною був їхній спільний знайомий Олександр Подобєдов. Саме Подобєдова свідок звинувачує в загибелі свого друга. Чоловік вирішив говорити, бо, на його переконання, організатор злочину, який втягнув Кузнецова в кримінал, досі не покараний”, – повідомляють журналісти видання. 

За словами свідка, Іван Кузнецов мешкав у місті Чорноморськ на Одещині, мав фінансові й сімейні проблеми. Він познайомився з Олександром Подобєдовим та почав на нього працювати. Свідок розповів, що раніше й сам працював з Подобєдовим, а тому, зі свого боку, допомагав мер Одеси Геннадій Труханов.

За чотири дні до нападу на Стерненка Кузнецов нібито зустрівся з ним та повідомив, що Подобєдов отримав від Труханова замовлення “поламати нациста Стерненка”, який йому заважає. Кузнецов шукав для цієї справи співвиконавця та пропонував за це заплатити 1000 доларів. Згодом свідок дізнався, що, захищаючись, Стерненко вбив Кузнецова. Він також додав, що був знайомий і з Олександром Ісайкулом, який також працював із Подобєдовим. Ще йому відомо про те, що Віталій Посувайло теж міг працювати з цим кримінальним угрупованням.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року Генеральна прокуратура передала кримінальні провадження щодо нападів на Стерненка до Головного слідчого управління СБУ.

Нещодавно новопризначена очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова усунула свого заступника Віктора Трепака від справ Майдану, справи вбивства Катерини Гандзюк, справи нападу на одеського активіста Сергія Стерненка та інших справ, які розслідує СБУ. Проти цього виступили активісти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter