За тиждень “часткової мобілізації” з Росії виїхало більше чоловіків, ніж задіяли для війни у лютому – британська розвідка

Дата: 29 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

За вісім днів від того, як влада у Росії оголосила так звану “часткову мобілізацію”, з РФ до інших країн поїхали більше чоловіків, ніж задіяли для війни у лютому. 

Про це повідомили у Міністерстві оборони Великобританії. 

Багатокілометрова черга на кордоні Росії та Грузії. Росіяни, які тікають від мобілізації, проводять там від 2 до 4 днів. Влада РФ організувала з російської сторони кордону мобілізаційний пункт

Влада Росії не називає точної кількості тих, хто втік з країни, однак журналісти, посилаючись на дані з держав, куди їдуть росіяни, зазначали, що лише до Казахстану поїхали щонайменше 98 тисяч чоловіків. 

Ще 53 тисячі поїхали до Грузії, 43 тисячі до Фінляндії й 3,8 тисячі до Монголії. 

“Серед тих, хто намагається покинути Росію, переважають забезпечені й освічені люди. Вплив нестачі робочої сили через міграцію та мобілізацію та «відплив мізків» на економіку Росії зростатиме”, – кажуть британські розвідники. 

Раніше українські розвідники казали, що для того, щоб забезпечити виконання планів “часткової мобілізації”, влада в регіонах РФ посилює поліцейські заходи, зокрема, з виявлення ухилянтів. 

Водночас у РФ почастішали підпали військових комісаріатів. Нині відомо про такі випадки у 12 регіонах, а ще в п’ятьох регіонах від 21 вересня підпалили місцеві адміністрації. 

Також в Іркутській області 26 вересня чоловік застрелив військового комісара. 

Нагадаємо, що, за даними журналістів, у засекреченому пункті указу щодо мобілізації у РФ йдеться про призов мільйона осіб. 

Примусово мобілізують на війну з Україною й на окупованих територіях. Так, у Криму вже мобілізували 60 тисяч чоловіків, а повістки масово вручають у місцях компактного проживання кримських татар. 

Президент Володимир Зеленський заявив, що Російська Федерація використовує мобілізацію для знищення представників корінних народів тимчасово окупованої української Автономної Республіки Крим, Кавказу, Сибіру та інших територій Росії.

Фотографія обкладинки: The Insider 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter