У Криму вже мобілізували 60 тисяч чоловіків – Кримськотатарський ресурсний центр

Дата: 26 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Окупаційна адміністрація в  тимчасово окупованому Криму вже мобілізувала 60 тисяч осіб. Росія масово роздає повістки в місцях компактного проживання кримських татар.

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр

За первинною інформацією, повістки мали видавати таким категоріям: військовозобов’язаним, хто перебуває в запасі до 35 років, тим, хто був старшинами й сержантами, і навіть резервістам, хто отримував щомісячну зарплату 10–15 тисяч рублів, а що пів року проходив перепідготовку.

Утім, як зауважують кримськотатарські правозахисники, насправді повістки дають і тим, хто служив при Україні, і навіть 53-річним відставним.

“Стоять машини Росгвардії і прямо на вулиці видають повістки всім поспіль. За наявною інформацією, в Криму окупаційна адміністрація вже мобілізувала 60 тисяч осіб. Їх відвезли до навчання на полігони в смт Перевальне та Козачу Бухту в м. Севастополь”, – мовиться в повідомленні правозахисної організації. 

Читати також: Що робити, якщо вас мобілізують до збройних сил РФ в Криму

Напередодні президент України Володимир Зеленський підтвердив, що більшість мобілізаційних повісток розписано там саме на киримли. Він заявив, що Російська Федерація використовує мобілізацію для знищення представників корінних народів тимчасово окупованої української Автономної Республіки Крим, Кавказу, Сибіру та інших територій Росії. Президент закликав країни світу жорстко відреагувати на цей воєнний злочин Росії. 

За даними Генштабу, 139 кримчан уже загинули у війні проти України, ще 22 кримчанина перебувають у полоні.

Нагадаємо, вранці 21 вересня в Росії оголосили про початок часткової мобілізації. Російське керівництво переконує, що призову на військову службу підлягатимуть лише ті росіяни, які перебувають у запасі, і передусім ті, хто проходив службу в лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про часткову мобілізацію

За словами міністра оборони Росії Сергія Шойгу, призвати планують 300 тисяч росіян. Утім, за даними джерел “Нової газети”, насправді йдеться про 1 млн росіян. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter