За три дні з Костянтинівки на Донеччині евакуювали близько 90 дітей. Їх вивозять у броньованих капсулах

Дата: 01 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Упродовж трьох днів з прифронтової Костянтинівки та населених пунктів Костянтинівського району на Донеччині вдалося евакуювати 86 дітей.

Про це повідомили у Національній поліції України.

Фото: Національна поліція України

“У Костянтинівській громаді триває обов’язкова евакуація родин із дітьми. З населених пунктів, розташованих менш ніж за 10 км від фронту, малечу та батьків вивозять на бронетранспорті. Заходи проводять співробітники Нацполіції та ДСНС спільно з міською військовою адміністрацією”, – йдеться у повідомленні.

Щодня армія РФ атакує Костянтинівку з артилерії, дронів тощо. За даними поліції, впродовж останнього тижня у місті – один загиблий і 11 поранених.

Через постійні обстріли жителі почали виїжджати до більш безпечних регіонів, проте багато родин з дітьми ще лишаються.

До початку евакуації на території громади проживали 2129 дітей.

“Аби врятувати життя малечі, задіяно максимальні сили поліції. Спільно з ДСНС створено три групи оповіщення, які об’їжджають вулиці та попереджають про необхідність евакуації. Піші патрулі обходять адреси, де живуть родини з дітьми, та пропонують допомогу у виїзді. Адже перший батьківський обов’язок – забезпечити дитині безпеку. У селах, наближених до зони боїв, працюють 5 екіпажів на бронекапсулах. Дітей евакуюють тільки разом з батьками або особами, які їх замінюють”, – інформують правоохоронці.

Зазначається, що для кожної дитини заготовлені захисні комплекти – бронежилети та каски.

За інформацією поліціянтів, з початку евакуації з Костянтинівки та району вже виїхали 86 дітей.

Звернутися з питань евакуації можна за номерами: 0-800-507-5060-800-408-9110-800-322-614 (евакуація важко хворих людей).

Крім того, працює цілодобова гаряча лінія обласного колцентру: 0-800-500-121073-050-01-21 (вайбер, ватсап, телеграм, сигнал).

Нагадаємо, 26 серпня на Донеччині у звʼязку з погіршенням безпекової ситуації вчергове розширили зону примусової евакуації сімей з дітьми.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter