За пів року на гарячу лінію уповноваженого з питань ВПО звернулися понад 45 тисяч українців

Дата: 06 Січня 2023
A+ A- Підписатися

З липня 2022 року по січень 2023-го оператори гарячої лінії уповноваженого з питань внутрішньо переміщених осіб прийняли й опрацювали понад 45 тисяч дзвінків. З них близько 3 тисяч потребували додаткового розгляду. Станом на зараз всі питання успішно розвʼязані. 

Про це заявили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Фото: Getty Images

Найчастіше на гарячу лінію надходять звернення щодо отримання державної допомоги на проживання й оформлення довідки ВПО.

Також люди звертаються за консультаціями з приводу поселення в місцях тимчасового проживання, шукають пункти отримання гуманітарної допомоги тощо.

Відповіді на ці й інші питання оператори гарячої лінії надають у режимі 24/7. 

У Мінреінтеграції нагадали, що Кабмін ухвалив рішення про запровадження посади уповноваженого з питань внутрішньо переміщених осіб у червні 2022 року, а вже 1 липня запрацювала гаряча лінія.

Звернутися на гарячу лінію уповноваженого з питань ВПО можна за номером (066) 813-62-39.

Раніше ZMINA писала, що наприкінці грудня на гарячу лінію Мінреінтеграції зверталися внутрішні переселенці, які були занепокоєні, що після Нового року їм припинять виплачувати допомогу. У міністерстві цю інформацію спростували. З 1 січня 2023 року автоматичне нарахування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам продовжиться.

Нагадаємо, що на порталі “Дія” запустили спеціальний розділ “Дія. Безбар’єрність” для внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю та літніх людей, щоб поширити доступ громадян до державних послуг.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter