З 1 січня 2023 року ВПО продовжать автоматично отримувати допомогу на проживання – Верещук

Дата: 23 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Протягом тижня на гарячу лінію Мінреінтеграції зверталися внутрішні переселенці, які були занепокоєні, що після Нового року їм припинять виплачувати допомогу. У міністерстві цю інформацію спростували. З 1 січня 2023 року автоматичне нарахування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам продовжиться.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук

Фото: Depositphotos

“Хочу заспокоїти усіх переселенців: не потрібно після 1 січня звертатися до органів соцзахисту чи ЦНАПів для поновлення виплат. Ви як і раніше будете отримувати допомогу від держави. Рада, що нам вдалося вирішити усі юридичні питання, щоб забезпечити безперебійними виплатами наших переселенців”, – уточнила Верещук. 

У Мінреінтеграції наголосили, що для отримання допомоги внутрішнім переселенцям не треба підтверджувати матеріальний стан. Адже допомога на проживання не залежить від отриманого доходу та є безстроковою.

Відповідно до Порядку надання допомоги на проживання ВПО згадані виплати – це окремий вид допомоги, який призначається з місяця звернення без кінцевої дати її припинення. Тому допомога має й надалі виплачуватися усім внутрішнім переселенцям без винятку.

Нагадаємо, що на порталі “Дія” запустили спеціальний розділ “Дія. Безбар’єрність” для внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю та літніх людей, щоб поширити доступ громадян до державних послуг. На порталі у відповідному розділі українці зможуть отримати інформацію про те, як знайти першу роботу, отримати пенсію, знайти роботу людям, старшим за 60 років, виїхати за кордон тощо. 

Крім того, користувачам застосунку “Дія”, зокрема внутрішньо переміщеним особам (ВПО), стали доступні функції зміни місця реєстрації та скасування статусу ВПО.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter