У “Дії” з’явилися нові послуги для внутрішніх переселенців

Дата: 13 Грудня 2022
A+ A- Підписатися
Користувачам застосунку “Дія”, зокрема внутрішньо переміщеним особам (ВПО), стали доступні функції зміни місця реєстрації та скасування статусу ВПО.
 
Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
 
Фото з відкритих джерел

“Можете зробити це в кілька кліків у застосунку. Без походів до держорганів та заповнення купи документів. А головне – послуги повністю автоматичні. Тобто вам більше не треба чекати на рішення чиновника. Просто натискаєте на меню своєї довідки ВПО в “Дії” необхідну послугу – “Змінити адресу фактичного проживання” або “Скасувати статус ВПО”, – йдеться в повідомленні.

Він наголосив, що важливо фізично перебувати на місці тимчасового місця проживання, щоб підтвердити геолокацію.

Федоров нагадав, що ще на початку повномасштабного вторгнення уряд додав у “Дію” можливість отримати довідку внутрішньо переміщеної особи та оформити регулярні виплати від держави. Майже за 10 місяців понад 1,4 мільйона українців скористалися цією послугою.

Нагадаємо, що з липня в застосунку “Дія” внутрішні переселенці можуть змінити адресу фактичного місця проживання та стати на облік, щоб отримати виплати допомоги від держави.

Раніше ZMINA писала, що користувачам застосунку “Дія” стали доступні нові документи, серед яких електронні пенсійне посвідчення та посвідка на проживання, документи англійською і послуга шерингу авто. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter