У “Дії” з’явився розділ для літніх людей, ВПО та осіб з інвалідністю

Дата: 21 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

На порталі “Дія” запустили спеціальний розділ “Дія. Безбар’єрність” для внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю та літніх людей, щоб поширити доступ громадян до державних послуг.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Фото: Getty Images

На порталі у відповідному розділі українці зможуть отримати інформацію про те, як знайти першу роботу, отримати пенсію, знайти роботу людям, старшим за 60 років, виїхати за кордон тощо. 

“Команда Мінцифри працює над тим, щоб зробити Україну найзручнішою державою у світі. Онлайн-послуги мають бути максимально доступними для всіх українців. Саме тому поставили ціль не тільки відцифрувати 100% державних послуг, а й забезпечувати рівний доступ до технологій”, – зазначає Федоров.

Зазначається, що партнери з Програми розвитку ООН в Україні перевірили всі послуги на порталі “Дія” на доступність та відповідність міжнародним стандартам. На основі цих результатів проведуть масштабування інклюзивних практик на всі онлайн-послуги. 

Нагадаємо, що користувачам застосунку “Дія”, зокрема внутрішньо переміщеним особам (ВПО), також стали доступні функції зміни місця реєстрації та скасування статусу ВПО. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter