За підпал авто “Схем” судитимуть киянина

Дата: 27 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо мешканця столиці, якого підозрюють у навмисному підпалі автомобіля програми “Схеми”, вчиненого за попередньою змовою групою осіб. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Слідство встановило, що вночі 17 серпня 2020 року в місті Бровари група осіб за попередньою змовою між собою підпалила автомобіль марки “КІА”, що належав водієві “Радіо Свобода” – члену журналістської групи, яка для ведення своєї законної професійної діяльності використовувала цей транспортний засіб.

“Перебуваючи у дворі багатоповерхівки, вони кинули на передню частину автівки предмет, від якого транспортний засіб загорівся та був повністю знищений”, – розповіли правоохоронці. 

Наразі матеріали стосовно інших осіб, причетних до скоєння злочину, виділили в окреме провадження.

Фото: Офіс генерального прокурора

Нагадаємо, що в жовтні 2019 року, до підпалу автівки журналістів, ексзаступник глави Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов виклав  у власному телеграм-каналі персональні дані водія “Схем”. Політик оприлюднив повні паспортні дані, домашню адресу водія та номери спаленого авто.

Минулого року судді постановили, що водій сам винен у розголошенні своїх персональних даних. Додатково з нього постановили стягнути 52,5 тисячі гривень витрат на адвокатку Каріну Мікітян, яка представляла Портнова. Обурені таким рішення журналісти подали апеляцію та, захищаючи свої права, дійшли до Верховного Суду. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter