За останні шість діб у Севастополі покарали щонайменше 13 кримчан за мітинги на підтримку Навального

Дата: 03 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

За останні шість днів окупаційна влада Севастополя притягнула до відповідальності 13 людей. Вони вийшли на акції протесту на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального.  

Про це інформує Кримська правозахисна група.

Незаконний “Ленінський районний суд” Севастополя 1 лютого виніс постанови про призначення покарання Анатолію Василенку, Валентину Матвєєву, Тетяні Тягловій, Христині Сало, Тимофію Железняку, Олександру Мішурі, Микиті Потієнку. Їх обвинувачують за статтею про “порушення встановленого порядку організації або проведення зборів”.

 

Раніше той самий “Ленінський районний суд” Севастополя виніс сім постанов про призначення покарання за цією ж статтею. Вони стосувалися Данила Коваленка, Тетяни Степіної, Ярослава Балакіна, Олександри Зенюкова, Яни Ярослав та Вадима Родіна. А до цього “суд” у Севастополі виніс 12 постанов про призначення покарання за участь в акції на підтримку Навального.

Раніше окупаційна поліція затримала також близько 15 людей у Сімферополі, які вийшли на площу Леніна з акцією протесту на підтримку Навального. 

Незаконний очільник Севастополя Михайло Развожаєв на своїй сторінці в інстаграмі 23 січня звернувся до місцевої молоді із закликом не виходити “на незаконні масові акції”. Кримська правозахисна група також повідомляла про контроль за дітьми через адміністрації кримських шкіл, щоб школярі не виходили на акції протесту. 

Нагадаємо, свобода мирних зібрань не передбачає отримання згоди на проведення заходів. Владу потрібно інформувати про плани мирного зібрання, щоб та забезпечила правопорядок під час акції. Це її обов’язок.

Як відомо, з початку тимчасової окупації Росія незаконно вимагає від ініціаторів мирних зібрань узгоджувати заходи. Представники “адміністрацій” на півострові зазвичай відмовляють у проведенні акцій, що можуть містити критику де-факто влади. 

У своєму звіті про становище прав людини в Криму 2020 року Кримська правозахисна група констатувала, що на півострові відсутня свобода мирних зібрань. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter