У вихідні в Криму “поліція” затримала десятки мітингувальників за Навального

Дата: 25 Січня 2021
A+ A- Підписатися

У Сімферополі окупаційна поліція затримала близько 15 людей, які вийшли на площу Леніна з акцією протесту на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального. Загалом у цій акції взяли участь близько сотні осіб.

Про це повідомляє видання “Ґрати” з посиланням на місцевого опозиційного активіста Олексія Єфремова.

Затримання Анастасії Глущенко на акції в Севастополі на підтримку Олексія Навального

Чоловік стверджує, що за ним самим організували стеження: за день до акції до нього додому приходили троє людей у цивільному і намагалися зламати двері. Активістові також відімкнули світло у квартирі.

Перед акцією протесту комунальні служби міста несподівано оголосили про демонтаж ялинки, що стояла на площі. 

Акція на підтримку Олексія Навального у Сімферополі, 23 січня 2021 року

Крім того, повідомляється про затримання більш ніж десяти людей у Севастополі. Перед цим, за інформацією “Нової газети”, також затримали організатора чату в телеграмі “Вільний Севастополь”, де обговорювалися час і місце майбутньої акції, але його ім’я і доля невідомі.

На затриманих під час самої акції склали адміністративні протоколи про порушення порядку організації або проведення мітингу за ч. 2 ст. 20.2 Кодексу про адміністративні правопорушення РФ.

Трьох затриманих – Дмитра Бражникова, Володимира Гречишкіна й Артема Лукашова – відправили до незаконного “Ленінського райсуду Севастополя” того ж дня. Їхню справу розглядав “суддя” Андрій Грачов.

“Суд” арештував Лукашова на п’ять діб, Гречишкіну призначив громадські роботи на строк 20 годин. Рішення щодо Дмитра Бражникова наразі невідоме.

Решта семеро переночували у відділі поліції. Наступного дня їх відправили до суду, до того ж таки “судді” Андрія Грачова.

“Ґрати” повідомляють, що Олександру Баклицьку “суд” заарештував на три доби, Анастасію Глущенко – на п’ять діб. Крім них, “суддя” також розглянув адмінпротоколи стосовно В’ячеслава Нєєвіна – одна доба арешту, Олександра Крицького – три доби адмінарешту, Сергія Лукашова – п’ять діб. Яке покарання призначили Максиму Бичкову, поки невідомо. Андрій Кравцов повідомив журналістам ОВС-інфо, що його відправили під арешт на сім діб.

Олександра Баклицька, студентка кафедри іноземної філології та методики викладання філії КФУ в Ялті, написала про своє затримання і “суд” на сторінці в інстаграмі. Її затримали вже після акції, коли вона знімала затримання інших учасників.

Коли мітинг розігнали, я пішла з площі й стояла з друзями під кав'ярнею на тротуарі. Нас узагалі багато стояло вздовж паркану. Ось зі мною приїхали тато й син (йдеться про Сергія і Артема Лукашових. – “Ґрати”). Я знімала їхнє затримання на відео. Ось тут-то мене і попросили пройти. Кожен з поліцейських вважав своїм обов'язком пояснити мені про Навального і закликав до розуму: мовляв, усе це провокація і маніпуляція. Деякі говорили: “так хто б не крав на такій посаді" і "хочете Майдан?". Скаржилися, що "навальнята" обламали весь вихідний.

Олександра Баклицька

У жінки двічі взяли дактилоскопію, і помилково, на її думку, написали в протоколі, що вона організувала несанкціонований масовий захід замість участі в ньому. Таку саму статтю про організацію поставили всім іншим затриманим. Її заарештували до 26 січня.

Нагадаємо, 18 січня у Москві заарештували російського опозиціонера Олексія Навального, який 17 січня повернувся до Росії з Німеччини, де лікувався після отруєння. Суддя, провівши судове засідання у відділку поліції, відправив чоловіка у СІЗО на 30 діб за запитом Федеральної служби виконання покарань.

Наступного дня прихильники Навального опублікували розслідування про так званий “палац Путіна” під Геленджик. Це відео набрало понад 85 млн переглядів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter