За минулий рік постраждалим від підриву греблі Каховської ГЕС виплатили понад 200 мільйонів гривень допомоги

Дата: 11 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Понад 200 мільйонів гривень фінансової допомоги у 2023 році виплатили громадянам, які постраждали від підтоплення через підрив росіянами греблі Каховської ГЕС.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Фото: поліція Миколаївської області

Минулого року фінансову підтримку від держави у розмірі 5000 гривень на особу отримали понад 23 тисячі жителів Херсонщини та Миколаївщини на загальну суму більш ніж 115 мільйонів гривень”, – йдеться в повідомленні.

Від міжнародних організацій постраждалим жителям цих регіонів також виплатили допомогу на загальну суму понад 88 мільйонів гривень. Майже 13,4 тисячі жителів двох областей отримали по 6600 гривень.

Як зазначили в Мінреінтеграції, допомогу виплатили особам, які на момент підриву ГЕС проживали (були зареєстровані або задекларовані) у населених пунктах Миколаївської та Херсонської областей, що зазнали підтоплення.

Нагадаємо, у липні минулого року Кабінет Міністрів ухвалив рішення про виділення коштів для внутрішньо переміщених осіб, що постраждали через підтоплення, які спричинив підрив греблі Каховської гідроелектростанції військовими РФ.

Станом на 5 жовтня 2023 року на Херсонщині та Миколаївщині постраждалі від підтоплення внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС вже отримали понад 97,5 мільйона гривень державної допомоги.

Раніше ZMINA повідомляла, що вночі 6 червня російські війська підірвали дамбу Каховської ГЕС. В “Укргідроенерго” заявили, що станцію неможливо відновити. Внаслідок підриву сталося неконтрольоване затоплення, затопило тисячі будинків – переважно в Херсонській області й частково в Миколаївській.

Підрив дамби призвів до екологічної катастрофи. Зокрема, у Каховському водосховищі загинула практично вся риба.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter