Подстраждалі від підтоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС отримали понад 97 мільйонів гривень держдопомоги

Дата: 08 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

На Херсонщині та Миколаївщині постраждалим від підтоплення внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС вже отримали понад 97,5 мільйона гривень державної допомоги (станом на 5 жовтня).

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Наслідки підриву Каховської ГЕС (архівне фото). Джерело: AFP VIA GETTY IMAGES

Йдеться про виплати одноразової матеріальної допомоги в розмірі п’яти тисяч гривень на людину. Держдопомога вже виплачена 18 482 жителям Херсонщини та 1035 – Миколаївщини.

Заяви на цю грошову допомогу від держави приймаються до 31 жовтня 2023 року включно. Її можуть отримати люди, які на момент підриву ГЕС проживали (були зареєстровані/задекларовані) в населених пунктах Миколаївської та Херсонської областей, що зазнали підтоплення.

Це включно з тими, хто після 6 червня поточного року виїхав із підтоплених районів тимчасово окупованої території Лівобережжя на підконтрольну Україні територію.

З питаннями щодо цих виплат можна звертатися на гарячу лінію Мінреінтеграції за номером 15-48 або на лінію Уповноваженого з питань ВПО (066) 813-62-39.

Нагадаємо, що вночі 6 червня російські війська підірвали дамби Каховської ГЕС. В “Укргідроенерго” заявили, що станцію неможливо відновити. Внаслідок підриву стався неконтрольоване затоплення, затопило тисячі будинків – переважно в Херсонській області й частково в Миколаївській.

Підрив дамби призвів до екологічної катастрофи. Зокрема, у Каховському водосховищі загинула практично вся риба.

18 липня Кабмін підтримав проєкт відновлення Каховської ГЕС. За даними “Укргідроенерго”, на будівництво нової станції потрібно від 800 мільйонів доларів до 1 мільярда.

Більше про підрив Каховської ГЕС читайте в матеріалі ZMINA

“Жахливий воєнний злочин”: справа про підрив Каховської ГЕС у міжнародних судах

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter