За майже два роки роботи лінії підтримки для чоловіків туди звернулось понад 9 тисяч українців

Дата: 11 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

За майже 2 роки роботи фахівці й фахівчині лінії підтримки для чоловіків провели понад 16 тисяч консультацій та допомогли понад 9 тисячам чоловіків.

Про це розповіли у Мінсоцполітики. 

Фото: Chris McGrath

Лінію відкрили у жовтні 2022 року за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні та уряду Великої Британії у співпраці  з ГО “Інноваційні соціальні рішення”. 

Психологічну підтримку та допомогу можна отримати з будь-яких питань, наприклад, напади паніки, почуття тривоги, негаразди в стосунках, некерований гнів чи подолання залежності. Лінія є безплатною, анонімною та працює цілодобово, а звернутись на неї можна як за телефоном 2346, так й у чат-боті. 

Українські чоловіки можуть отримати підтримку також у Центрах життєстійкості, яких нині працює по Україні 180, а до кінця року їх кількість має збільшитись до 250.

Урядовці кажуть, що зазвичай чоловіки звертаються до таких центрів для розв’язання сімейних проблем для того, щоб пережити втрату близької людини, позбутись відчуття розгубленості та панічних атак. Звертаються також із запитом на подолання ПТСР та алкогольної й наркотичної залежностей. 

Нагадаємо, що психологічна підтримка є одним з найпопулярніших запитів у Центрах життєстійкості. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter