За кордоном в ув’язненні перебувають близько 7 тисяч українців – Денісова

Дата: 21 Липня 2020
A+ A- Підписатися

За кордоном близько 7 тисяч українців відбувають покарання в місцях позбавлення волі, серед них 2 тисячі – у Росії.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

☝️Мала честь виступити на 20-й конференції Альянсу із протидії торгівлі людьми ОБСЄ.☝️Під час виступу наголосила, що…

Опубліковано Людмилою Денісовою Понеділок, 20 липня 2020 р.

Серед ув’язнених, як наголосила Омбудсман, є жертви торгівлі людьми, яких залучили до перевезення та розповсюдження наркотичних засобів на території іноземних держав. Водночас за чотири роки за вказаними фактами поліція розслідувала 222 кримінальні справи.

Раніше ZMINA розповідала історію Романа Золотарьова – колишнього учасника популярних шоу “Х-фактор” та “Битва хорів”, який поїхав на заробітки до Бразилії, звідки через раптове скасування домовленостей з роботодавцем мав повернутися додому. На прохання незнайомих осіб він погодився доправити до Лаосу валізу з речами, заздалегідь переконавшись, що там дійсно були лише речі.  Однак під час пересадки в міжнародному аеропорту Куала-Лумпура хлопця затримали митники, а згодом Вищий суд міста Шах-Алам засудив українця до смертної кари через повішання за перевезення наркотиків. Тільки на початку 2020 року Золотарьова повернули додому. 

Нагадаємо, що за роки незалежності від торгівлі людьми постраждало майже 230 тисяч українців. Найчастіше жертвами сучасного рабства в Україні стають жінки, яких відправляють за кордон для надання сексуальних послуг, і чоловіки, які потрапляють у трудове рабство. Також Україна перебуває на 49-й позиції зі 167 країн світу в рейтингу поширеності сучасного рабства. В умовах рабства живуть 301 тисяча людей у країні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter