До України повернули хлопця, якого в Малайзії мали стратити за нібито перевезення наркотиків

Дата: 22 Січня 2020
A+ A- Підписатися

У Малайзії скасували смертний вирок українцеві Роману Золотарьову, якого влада країни раніше засудила до повішання.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова

Представник Уповноваженого з дотримання процесуальних прав Вячеслав Петльований та Роман Золотарьов

Gepostet von Людмила Денісова am Mittwoch, 22. Januar 2020

Золотарьов – колишній учасник популярних шоу “Х-фактор” та “Битва хорів”. За інформацією Омбудсмана, хлопець поїхав на заробітки до Бразилії, звідки через раптове скасування домовленостей з роботодавцем мав повернутися додому. Однак на прохання незнайомих осіб він погодився доправити до Лаосу валізу з речами, попередньо переконавшись, що там дійсно були лише речі. 

Під час пересадки в міжнародному аеропорту Куала-Лумпура Золотарьова затримали митники, а згодом Вищий суд міста Шах-Алам засудив українця до смертної кари через повішання. Відомо, що хлопця звинувачували в перевезенні наркотиків. 

Аби врятувати сина від страти, батько Золотарьова звернувся до Денісової, яка разом з українськими дипломатами провела переговори з малайзійськими колегами. 

Наразі Золотарьов повернувся додому. 

“Хочу подякувати всім, хто долучився до звільнення Романа, та наголосити, що я, як Уповноважений ВРУ з прав людини, та весь наш офіс продовжуємо роботу щодо звільнення наших громадян, які постраждали від торгівлі людьми, в будь-якому куточку світу”, – наголосила Денісова. 

Нагадаємо, що за роки незалежності від торгівлі людьми постраждало майже 230 тисяч українців. Найчастіше жертвами сучасного рабства в Україні стають жінки, яких відправляють за кордон для надання сексуальних послуг, і чоловіки, які потрапляють у трудове рабство. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter