Майже за два роки Міжнародний фонд страхування застрахував 300 українських медійників

Дата: 24 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Впродовж 2022–2023 років Міжнародний фонд страхування журналістів обробив 300 заявок медійників на 886 страхових днів: сума, яку покривало страхування, не перевищувала 100 тисяч доларів США.

Про це розповіла директорка асоціації “Незалежні регіональні видавці України” Оксана Бровко.

Фото: Євгеній Завгородній

Вона уточнила, що за час роботи проєкту страхових випадків не було.

Українських журналістів супроводжували у всіх питаннях – від заповнення заявки, загальних роз’яснень і рекомендацій і до постійного зв’язку під час робочих відряджень. Координаторки проєкту завжди були на зв’язку, щоб надати консультацію чи допомогти в розв’язанні проблем, уточила Бровко.

Оформити страхування могли не тільки журналісти, а й фіксери, відеооператори, редактори, фотографи незалежних українських медіа, які готувалися до офіційного відрядження до зон бойових дій, у деокуповані регіони, прифронтові зони чи прикордонні території з Росією та Білоруссю.

Заявки на розгляд могли подавати медійники, які вирушали до Херсонської, Запорізької, Сумської, Миколаївської, Донецької, Луганської, Одеської, Харківської, Дніпропетровської області, а також до прикордоння Київської та Чернігівської областей.

Фонд створили в травні 2022 року. Він є ініціативою громадських організацій “Фундація “Суспільність”, “Асоціація незалежних регіональних видавців України”, “Інститут масової інформації”, “Детектор медіа”, “Центр демократії та верховенства права” та “Інститут розвитку регіональної преси” й запрацював навесні 2022 року.

Проєкт реалізує Асоціація “Незалежні регіональні видавці України” за фінансової підтримки ECPMF у межах проєкту Voices of Ukraine.

Зараз його команда працює над продовженням проєкту.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7367 щодо надання додаткових гарантій захисту журналістам, які працюють у районах ведення воєнних (бойових) дій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter