За два місяці зафіксували 15 випадків порушення свободи слова, пов’язаних з карантином

Дата: 14 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Протягом березня-квітня експерти зафіксували 15 порушень свободи слова, пов’язаних з дією карантину, оголошеного через пандемію коронавірусу.

Такі дані Інституту масової інформації. 

Зафіксовані порушення стосуються перешкоджань, застосування фізичної сили проти журналістів під час знімання сюжетів про дотримання карантину, неправомірних недопусків представників ЗМІ на засідання міськрад та райрад з посиланням на карантин тощо. Лідерами серед регіонів-порушників стали Київ та область, а також Херсонщина, де зафіксували по чотири випадки. Ще два порушення сталося на Дніпропетровщині та по одному випадку на Хмельниччині, Львівщині, Буковині, Полтавщині та в Черкасах.

Так, на Хмельниччині журналістці NewsOne, яка знімала сюжет щодо продажу медичних масок у торговельному закладі, наклали гіпс на руку після нападу продавця масок. На Херсонщині одна з міськрад приховала від журналістів, куди витрачатиме гроші, прикриваючись карантином. Також монітори ІМІ розповіли про випадок у столиці, коли охоронці Києво-Печерської лаври перешкоджали знімальній групі “Радіо Свобода”, яка висвітлювала карантинні заходи й працювала, зокрема, біля лаври. 

Нагадаємо, що в першому кварталі 2020 року в Україні зафіксували 62 випадки порушень свободи слова. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter