За дотриманням службової дисципліни поліції в Києві стежитиме капітанка Ольга Юськевич

Дата: 19 Травня 2021
A+ A- Підписатися

У Головному управлінні Національної поліції в Києві формують новий підрозділ, діяльність якого буде зосереджена на сприянні ефективній професійній діяльності поліцейських, дотриманні ними службової дисципліни та оптимізації управлінських процесів у підрозділах.

Про це повідомили в Нацполіції. 

Після завершення конкурсу виконувачкою обов’язків начальника управління головної інспекції столичного главку призначили капітанку поліції Ольгу Юськевич. Як розповів начальник поліції Києва Андрій Крищенко, Юськевич курувала проєкт “Створення моделі ефективного управління поліції в м. Києві” в сумнозвісному Голосіївському районному управлінні поліції. 

“У рамках проєкту була створена мобільна група “Підтримка та контроль” з метою запобігання порушенням службової дисципліни”, – зазначив він.

Новий підрозділ працюватиме над питаннями ефективності діяльності працівників поліції, дотримання службової дисципліни та оптимізацією управлінських процесів у підрозділах поліції.

“Перед нами новий етап, нова можливість для розвитку нашої служби. Думаю, що головна інспекція стане одним із ключових інструментів у покращенні роботи столичного главку. Тож я докладатиму максимум зусиль для досягнення спільного результату, щоб поліцейські Києва ефективно виконували покладені на них завдання та функції з надання поліцейських послуг та дотримувалися службової дисципліни”, – розповіла Юськевич. 

Нагадаємо, що більшість українців, як свідчать соціологічні опитування, не вважають роботу поліції ефективною та думають, що від насильства там не застрахований ніхто

Експерти кажуть, що однією зі складових ефективності поліції, яка прямо впливає на ставлення до громадян та кількість порушень прав людини, є гідні умови праці. Однак, як показують дослідження, в Україні для поліцейських вони такими не є. Так, кожному десятому поліцейському іноді не вистачає грошей на харчування, а для 38% патрульних питання придбання одягу чи взуття спричиняє труднощі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter