З жовтня минулого року жінок у ЗСУ побільшало на понад дві тисячі 

Дата: 08 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Станом на 2024 рік загальна кількість жінок у Збройних силах України становить понад 62 тисячі, з яких військовослужбовицями є 45 тисяч 587 жінок. 

Про це розповіли у Military Media Center.

Ілюстраційне зображення. Фото: Sergei Supinsky/AFP

Таким чином з жовтня минулого року, коли Міноборони ділилось відповідною статистикою, кількість військовослужбовиць збільшилась на 2108 осіб. Загалом за два роки військовослужбовиць побільшало на понад 14 тисяч. 

Щонайменше 13 487 жінок у війську мають статус учасниці бойових дій. У Нацполіції звітують, що серед нацгвардійок третина мають такий статус. 

Нагадаємо, що до загальних обов’язків військовослужбовців ЗСУ пропонують додати норму про недопущення сексизму та домагань. 

Проведене до початку повномасштабного російського вторгнення правозахисниками анонімне опитування серед ветеранок та військовослужбовиць показало – 70% з них стикались із сексуальними домаганнями або бачили таку поведінку щодо колег.

ZMINA детально розповідала про історію лейтенантки Валерії Сікал. Жінка у 2018 році поділилась історією, як командир її частини в перший робочий день відвіз її до хатинки в лісі, де запропонував заступництво та легке проходження служби в обмін на секс. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter