З Угорщини повернули ще двох українських військовополонених, яких РФ передала Будапешту

Дата: 23 Червня 2023
A+ A- Підписатися
Дипломатам вдалося вивезти з Угорщини іще двох українських військовополонених з тих, яких Будапешт прийняв від РФ без погодження з Україною.
 
Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.
 
Фото: сайт Президента України

“Таким чином українській стороні вдалося повернути вже п’ятьох українських захисників. Працюємо, аби й решта шість воїнів якнайшвидше повернулися додому до своїх рідних”, — йдеться у його повідомленні.

Нагадаємо, 20 червня посольству України в Будапешті вдалося вивезти з Угорщини трьох з 11 українських військовополонених, переданих із РФ.

Інформація про військовополонених українців угорського походження, які опинилися в Угорщині, з’явилася спочатку в медіа. Невдовзі її підтвердив угорський віцепрем’єр-міністр Жолт Шем’єн. Жодних деталей щодо їхніх осіб не розголошували.

Згодом Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Угорщина, яка прийняла від РФ одинадцятьох українських військовополонених, не мала жодних повноважень вести перемовини з Росією щодо цього без інформування української сторони. Єдиний орган, який має повноваження порушувати питання звільнення чи обміну, – це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter