З тимчасово окупованої Херсонщини повернули двох дівчат 15 і 16 років

Дата: 05 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Ще двох підлітків вдалося повернути з тимчасово окупованої Росією частини Херсонської області на підконтрольну Україні територію. 

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Фото: Українська освітня платформа

“Дівчат 15 і 16 років вдалося повернути на підконтрольну Україні територію. Їхні родини співпрацювали із Save Ukraine, завдяки чому змогли виїхати з тимчасово окупованої частини Херсонщини”, – зазначив він.

Зараз діти в безпеці. Їм надають необхідну допомогу.

Прокудін подякував усім, хто працював над їхнім поверненням.

Раніше ZMINA писала, що 2 лютого цього року на підконтрольну уряду територію України повернули ще чотирьох дітей з тимчасово окупованих частин Запорізької та Херсонської областей.

Дітям, яких удалося звільнити з окупації, від декількох місяців до 16 років. Усі вони зараз у безпеці в одному з центрів Save Ukraine, розповіли в організації.

Нагадаємо, що 25 січня 2024 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію “Ситуація щодо дітей України”, у якій закликала країни Європейського Союзу докласти всіх зусиль для повернення депортованих окупантами українських дітей. Резолюцію підтримали одностайно – усі 85 парламентаріїв віддали свої голоси за.

Перша леді України казала, що з початку повномасштабної війни вдалося повернути 387 з майже 20 тисяч викрадених російськими окупантами дітей, тобто менш як 2%. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter