Із Сумської області наразі треба евакуювати 45 тисяч осіб – Клименко

Дата: 20 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Станом на 20 серпня із Сумської області потрібно евакуювати 45 тисяч осіб, через що Міністерство внутрішніх справ обрало найкращих добровольців з-поміж співробітників Національної поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко на Конгресі місцевих та регіональних рад у Кропивницькому, пише Укрінформ. 

Фото: Національна поліція України

“Наразі нам необхідно по Сумщині евакуювати, це те, що на Раді оборони було прийнято, це десь 45 тисяч людей. Надалі, тобто це не термінова евакуація. Наразі близько 21 тисячі осіб ми евакуювали, з них 5 тисяч – дітей, саме з Сум. І у Сумах для того, щоб ця евакуація була планомірною, системною, ми відібрали кращих добровольців з числа працівників Нацполіції і ДСНС”, – підкреслив міністр.

За його словами, ці фахівці зараз проходять відповідну підготовку.

“Ми будемо вмовляти людей, які не хочуть виїжджати, – тут можна зрозуміти людей, але дітей ми маємо вивезти усіх. Тому і місцева влада, і сусідні регіони роблять все, щоб можна було кудись цих людей перевезти. Здебільшого люди їдуть до своїх родичів, до знайомих, але ж деякі не мають такої можливості. Тому вивозимо їх у сусідню Полтавську область, а також у Київську”, – пояснив Клименко.

Він підкреслив, що місцевим жителям необхідно усвідомити небезпеку перебування на цих територіях. 

Насамкінець посадовець зазначив, що окупанти наразі хоч і не обстрілюють область з артилерії, проте бʼють авіацією та КАБами.

“Тим паче що попереду опалювальний сезон і буде дуже важко забезпечити безпеку і всім необхідним людей, які на цих територіях знаходяться”, – резюмував він.

Нагадаємо, що внаслідок обстрілу російськими військовими в ніч на 20 серпня на Сумщині пошкоджено об’єкти енергетичної інфраструктури, тож тисячі мешканців області лишилися без світла. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter