З січня поліціянти почнуть охороняти школи, що знаходяться поблизу лінії фронту

Дата: 28 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У рамках проєкту “Офіцери шкільної безпеки” поліціянти почнуть охороняти школи із кінця січня 2024 року. Першочергово це стосуватиметься закладів освіти, наближених до лінії фронту.

Про це повідомив голова Нацполіції Іван Вигівський в інтерв’ю виданню “Українські новини”.

Фото: Нова українська школа

За його словами, для набору та підготовки нових спеціалістів треба щонайменше 5 місяців, однак зараз немає часу чекати. Саме тому планується почати з перерозподілу вже працюючих поліціянтів.

Проєкт пілотують у близько 400 школах, які розташовані недалеко від зони бойових дій та кордонів з Росією та Білоруссю. Зокрема, йдеться про Харківську, Запорізьку, Миколаївську, Чернігівську, Сумську області тощо.

“Ми поставимо туди зараз чинних поліціянтів, щоб обкатати схему, подивитися, де є якісь складнощі, а далі будемо набирати людей через конкурс. Зокрема й жінок, які прекрасно зможуть комунікувати з дітьми, а також пройдуть навчання та зможуть забезпечувати належну безпеку з використанням спецзасобів та поліційних навичок”, – розповів Вигівський.

У кожній школі перебуватиме по одному поліціянту. Питання носіння зброї ще не підіймається.

Серед основних завдань поліціянтів у школах – не пропускати сторонніх осіб та слідкувати за тим, щоб ніхто не проніс до навчального закладу небезпечні предмети. Зокрема, для цього встановлять аркові металодетектори.

Наразі в Україні понад 12 тисяч шкіл працюють в онлайн-форматі, тому повна реалізація проєкту може зайняти близько 2 років. Протягом 2024-го планується забезпечити поліціянтами 6,5 тисячі шкіл.

Нагадаємо, що у столичних школах започаткували навчальну програму з домедичної допомоги для учнів. Проєкт реалізують спільно з навчально-тренувальним центром тактичної медицини КоЛеСо. У листопаді вже відбувся перший тестовий урок – його провели для учнів 8-го класу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter