У Києві проводять навчання з домедичної допомоги для школярів

Дата: 17 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У столичних школах започаткували навчальну програму з домедичної допомоги для учнів. Проєкт реалізують спільно з Навчально-тренувальним центром тактичної медицини КоЛеСо. Перший тестовий урок вже відбувся – його провели для учнів 8-го класу.

Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

“В умовах широкомасштабної війни РФ проти України, у часи постійної небезпеки через повітряні удари ворога ракетами й дронами, діти мають зі шкільної парти вчити, як надати елементарну домедичну допомогу собі та врятувати життя рідним і близьким. Наша місія – докладати максимум зусиль для захисту кожного українця. Кожне збережене життя важливе”, – зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

У КМВА припускають, що в майбутньому така навчальна програма (за погодження освітян) може стати частиною шкільного предмета “Захист України” або окремою дисципліною.

Впровадження подібної програми допоможе дітям засвоїти основи медичної допомоги й розвинути важливі навички в цій сфері. 

У серпні Міністерство освіти і науки України повідомляло про свої плани щодо оновлення практичної частини шкільного предмета “Захист України”. Зокрема, до навчального процесу залучатимуть тих спеціалістів, які мають досвід у кількох необхідних напрямах:

  • роботі із симуляторами FPV дронів; 
  • топографії;
  • домедичній допомозі;
  • запобіганні травматизму.

“Оновлення дисципліни “Захист України” – довгоочікуваний та необхідний крок, адже освіта повинна відповідати умовам і викликам сьогодення. Уже розпочали роботу над доповненням практичної складової програми – актуальної, а заразом і цікавої для учнів. І діти, і вчителі дають нам відгуки, що дисципліна має бути оновленою. Якісна домедична допомога, керування спортивними дронами, базова інженерія в межах STEM-освіти – те, на що сьогодні є запит”, – казав міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Нагадаємо, що на початку жовтня цього року бійці штурмового батальйону 3 окремої штурмової бригади поспілкувалися з учнями однієї з черкаських гімназій та розповіли їм про роботу дронів на передовій. Військові показали, як літають апарати, та дали змогу охочим покерувати ними.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter