З прифронтових районів Донеччини евакуювали ще близько сотні людей

Дата: 24 Березня 2024
A+ A- Підписатися

23 березня на Донеччині рятувальники допомогли виїхати з-під обстрілів 84 людям з Покровського району та 11 – з Торецька.

Про це повідомила пресслужба ГУ ДСНС в області.

Рятувальники Донеччини протягом минулої доби допомогли 11 особам, з яких 1 дитина та 1 особа з обмеженими фізичними можливостями, евакуюватися з прифронтового міста Торецьк. Також в Покровському районі рятувальниками було надано допомогу 84 особам, з яких 30 дітей та 8 осіб з інвалідністю”, – йдеться у повідомленні.

Першим евакуаційним поїздом частина людей сьогодні вже прибула на Рівненщину. В область приїхали 59 людей, серед яких 25 дітей та 6 осіб з інвалідністю.

“Особисто їх зустрів на вокзалі.Одразу по прибуттю люди пройшли реєстрацію, отримали евакуаційні виплати, їжу, медичну допомогу, змогли поспілкуватися з психологами“, – зазначив очільник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

За його словами, житимуть евакуйовані у громадах Рівненського району.

Коваль додав, що такі потяги на Рівненщину прибуватимуть і в майбутньому. Наразі є можливість забезпечити понад 700 місць для проживання. Усі громади області готові до прийому людей.

Нагадаємо, 15 березня з прифронтових небезпечних районів Донеччини вивезли ще 124 дитини.

Раніше ZMINA повідомляла, що станом на початок березня поточного року на території Донецької області, яка контролюється українським урядом, залишаються 41 125 дітей. Серед них є й ті, які живуть у безпосередній близькості до лінії бойових дій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter