З початку загострення конфлікту між Ізраїлем і ХАМАСом загинули вже 57 журналістів – CPJ

Дата: 30 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

З початку загострення конфлікту між Ізраїлем і ХАМАСом 7 жовтня загинули щонайменше 57 журналістів – 50 палестинців, четверо ізраїльтян і троє ліванців, ще 11 медійників поранені, зниклими безвісти вважаються троє працівників ЗМІ, також відомо про арешт 19 журналістів.

Про це пише Комітет захисту журналістів (CPJ).

Похорон двох тележурналістів Al-Mayadeen, які загинули 21 листопада під час ізраїльського удару в Лівані. Джерело: AP / Bilal Hussein

Станом на 30 листопада попередні розслідування CPJ показали, що щонайменше така кількість журналістів і працівників ЗМІ були серед понад 16 тисяч убитих з початку загострення конфлікту. З них приблизно 14,8 тисячі палестинців загинули в Газі та на Західному березі річки Йордан, 1,2 тисячі смертей – в Ізраїлі.

Найсмертоноснішим днем війни для загиблих журналістів був її перший день, 7 жовтня, коли загинули шість журналістів.

Другий день за смертністю припав на 18 листопада, коли загинули п’ять людей.

Журналісти в Газі стикаються з особливо високими ризиками, коли намагаються висвітлювати конфлікт під час ізраїльської наземної атаки, включаючи ізраїльські авіаудари, порушення комунікацій, дефіцит постачання та значні перебої з електроенергією.

Нагадаємо, що станом на 22 листопада було відомо про щонайменше 53 представників ЗМІ, які загинули з початку загострення конфлікту між Ізраїлем та терористичним угрупуванням ХАМАС. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter