З початку “всеосяжної тиші” ОБСЄ зафіксувала понад 800 порушень на Донбасі

Дата: 01 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Від початку всеосяжного перемир’я 27 липня спеціальна моніторингова місія ОБСЄ налічила 829 порушень на Донбасі. 

Про це йдеться у звіті місії. 

За цей час зафіксували 148 вибухів, два невизначених боєприпаси, що пролетіли, 12 освітлювальних ракет та 667 черг і пострілів. У період із вечора 28 до вечора 29 серпня монітори зафіксували 42 порушення режиму припинення вогню в Донецькій області. Однак уже з вечора 29 до вечора 30 серпня не виявили жодного порушення в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, що 23 липня під час чергового засідання Тристоронньої контактної групи домовилися про режим повного та всеосяжного припинення вогню. Такий крок в Офісі президента Зеленського назвали “проривом”. 

Для посилення режиму припинення вогню на Донбасі, зокрема, ввели: 

  • заборону на наступальні й розвідувально-диверсійні дії, а також заборону на використання будь-яких видів літальних апаратів сторін;
  • заборону на застосування вогню, включно зі снайперським;
  • заборону на розміщення важкого озброєння в населених пунктах та на їхніх околицях, насамперед на об’єктах цивільної інфраструктури, включно зі школами, дитячими садками, лікарнями та приміщеннями, відкритими для громадськості.

Однак першого ж дня “всеосяжної тиші” на Донбасі місія ОБСЄ зафіксувала понад сотню порушень. На початку серпня місія звітувала про відсутність порушень. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter