З початку повномасштабної війни в Україні зафіксували близько 4 000 кіберінцидентів

Дата: 18 Листопада 2023
A+ A- Підписатися
Представники команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA, яка працює в Україні, починаючи з січня 2022 року і до вересня 2023-го зафіксували майже чотири тисячі кіберінцидентів.
 
Про це повідомляє “Радіо Свобода” із посиланням на заступницю міністра фінансів США Грем Стіл.
 
Джерело: freepik.com

За словами чиновниці, це втричі більше, ніж у період до повномасштабного вторгнення.

Стіл зазначила, що впродовж кількох тижнів після вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року російські державні кіберактори здійснили хвилю кібератак на українську інфраструктуру, включно з кількома атаками на фінансові компанії.

“Ми помітили, що недержавні кіберактори з обох сторін конфлікту атакували широкий спектр організацій, у тому числі в секторі фінансових послуг, за допомогою відносно нескладних інцидентів, відомих як розподілені атаки на відмову в обслуговуванні (DDOS)”, – сказала Стіл.

Вона додала, що Росія координувала руйнівні кібератаки, спрямовані проти України, проникнення в мережу і шпигунство в країнах, які сприймаються як союзники України, а також операції кібервпливу на людей у всьому світі.

Кіберактивність у контексті російсько-українського конфлікту не обмежується “урядовими акторами”, зазначила заступниця міністра фінансів США.

Нагадаємо, від початку поточного року кіберфахівці СБУ нейтралізували майже 4 тисячі кібератак, які вчинили російські хакери на електронні системи критичної інфраструктури, а також центральні органи влади.

Раніше ZMINA повідомляла, що у квітні 2023 року в Україні зафіксували понад 23,7 мільйона кібератак на державний сектор. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter