У квітні на державний сектор вчинили понад 23 мільйони кібератак

Дата: 24 Травня 2023
A+ A- Підписатися

У квітні 2023 року в Україні зафіксували понад 23,7 мільйона кібератак на державний сектор. 

Про це свідчать результати моніторингу, проведеного ГО “Платформа прав людини” (ППЛ).

Фото: Sora Shimazaki / Pexels

Кількість зафіксованих атак у відповіді на запит моніторів повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України. У відкритих джерелах вони зафіксували ще й повідомлення про кібератаки на сайт Інституту масової інформації та сайт Суспільного мовлення.

Судячи з інформації з попередніх звітів ППЛ, за три місяці кількість атак збільшилась: у лютому їх налічили понад 16 мільйонів, у березні – понад 21 мільйон, а у квітні вже понад 23 мільйони. 

У порівнянні з березнем збільшилася й кількість фішингових атак: було понад 6 тисяч, а стало понад 10 тисяч. Втім, у лютому монітори нараховували більш ніж 179 тисяч фішингових атак. 

Нагадаємо, що після початку повномасштабного вторгнення Росії на українські органи влади щомісяця вчиняють 20–50 мільйонів кібератак. Україну та країни НАТО кібератакують щонайменше п’ять угруповань: FrozenLake, Coldrive, Summit, FrozenBarentz та FrozenVista, частина з яких співпрацює з ФСБ та ГРУ Росії.

Усього за день до початку повномасштабного вторгнення російські хакери атакували сайти Верховної Ради, Кабміну, СБУ та МЗС. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter