Сайти Верховної Ради, Кабміну, СБУ та МЗС зазнали кібератаки

Дата: 23 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Портали Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Служби безпеки України, Міністерства закордонних справ зазнали хакерської атаки.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі.

Джерело: pixabay.com

“Приблизно із 16.00 розпочалася чергова масова DDoS-атака на нашу державу. Маємо відповідні дані з низки банків, також спостерігаються проблеми з доступом до вебсайтів ВР (вже працює), КМУ та МЗС. Це пов’язане з перемиканням трафіку на іншого провайдера для мінімізації шкоди від атаки”, – написав він.

За його словами, портал та мобільний застосунок “Дія” успішно долають поточну атаку та продовжують працювати стабільно.

Джерело: телеграм Михайла Федорова

З труднощами внаслідок ввімкнення фільтру від DDoS-атак працюють сайти Міністерства оборони та Міністерства внутрішніх справ. 

Водночас про спробу зламати акаунти членів сімʼї та заблокувати банківські картки повідомив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

“Пішли активні спроби зламати акаунти всієї моєї сім’ї, заблокувати банківські картки, а також інші кібератаки. Дотримуйтеся кібергігієни, будьте обережні та не довіряйте випадковим повідомленням”, – написав він.

Джерело: фейсбук-сторінка Руслана Стефанчука

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на прохання України для допомоги в боротьбі з кіберзагрозами шість країн Європейського Союзу залучать Сили швидкого реагування в кіберпросторі.

Сторінка МЗС України

Нагадаємо, в січні під кібератаки потрапили сайти ПриватБанку, Ощадбанку, сайтів Міністерства оборони та Збройних сил України, Українського радіо, портал “Дія” та низка інших сервісів. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за цим фактом. 

Ще одна потужна кібератака на державні сайти, портал “Дія” та онлайн-сервіси державних банків сталася в середині лютого. Вона стала найбільшою в історії України. 

За даними Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, 90% усіх кібератак, які приходять з-за кордону, пов’язані з Росією та хакерськими групами, які фінансує російська влада.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter