Від початку 2023 року українські фахівці нейтралізували майже 4 тисячі російських кібератак на органи влади

Дата: 04 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися
Від початку поточного року кіберфахівці СБУ нейтралізували майже 4 тисячі кібератак, які вчинили російські хакери на електронні системи критичної інфраструктури, а також центральні органи влади.
 
Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.
 
Фото з відкритих джерел

“Більшість ворожих кібератак спрямована на пошук несанкціонованого доступу до електронного документообігу держустанов і технологічних систем інфраструктури. Зазвичай такими “точками входу” для російських хакерів є публічно доступні сервіси, насамперед – електронна пошта”, йдеться в повідомленні.

Для посилення захисного потенціалу державних автоматизованих систем від російських кібератак в умовах війни кібердепартамент української спецслужби провів для працівників, відповідальних за інформбезпеку урядових органів та стратегічних об’єктів України, практичний семінар.

Участь у заході взяли участь понад 70 представників різних відомств.

Для посилення міжвідомчої взаємодії СБУ під’єднала електронні системи понад 1,7 тисячі представників урядових структур і стратегічно важливих об’єктів до платформи обміну інформацією про виявлені кіберінциденти MISP-UA.

Нагадаємо, у квітні 2023 року в Україні зафіксували понад 23,7 мільйона кібератак на державний сектор. 

Наприкінці вересня поточного року ZMINA повідомляла, що хакери, які працюють у російських закордонних, внутрішніх і військових розвідувальних службах, активізували кампанії з цифрового вторгнення, націлені на Генеральну прокуратуру України та відомства, що документують воєнні злочини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter