З початку повномасштабної війни у Києві зареєстрували понад 45 тисяч дітей-переселенців – КМДА

Дата: 04 Травня 2023
A+ A- Підписатися

З 24 лютого 2022 року у Києві зареєструвалися майже 250 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З них понад 45 тисяч – діти.

Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації. 

Фото: Управбуд

Показово, що найбільше внутрішньо переміщених осіб зареєструвалися у Дарницькому районі – майже 40 тисяч, Оболонському – понад 30 тисяч і Святошинському – близько 29 тисяч.

“З 2014 року в столиці зареєструвалися понад 384 тисячі внутрішньо переміщених осіб, із яких близько 66 тисяч – діти. Це більш як 307 тисяч сімей, понад 64 тисячі пенсіонерів та майже 14 тисяч людей з інвалідністю. Найбільше людей переїжджають із Донецької та Луганської областей. Також багато з Херсонської, Харківської та Запорізької”, – розповіли у КМДА.

Для того, щоб зареєструватися як внутрішньо переміщена особа, необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем проживання чи до Центру надання адміністративних послуг. Також можна подати заявку через застосунок “Дія”.

У квітні Верховна Рада України спростила реєстрацію місця проживання дітей внутрішньо переміщених осіб. Відтепер на період тимчасової окупації Росією території України, а також на період віднесення громад до територій, на яких ведуться чи велися бойові дії, місцем проживання дитини вважатиметься зареєстроване або задеклароване місце проживання її батьків або інших законних представників, з якими проживає дитина.

Раніше ZMINA писала, що у селі Дмитрівка Київської області відкрили модульне містечко для людей, які втратили власне житло через повномасштабну російську агресію. Містечко розраховане на одночасне розміщення 252 людей.

Нагадаємо, що майже 80% внутрішньо переміщених осіб, які живуть у Києві, відзначають відсутність напруження у стосунках із місцевими. Цю думку підтримують 65% опитаних киян. Водночас про наявність напруги між місцевими та переселенцями кажуть 20% ВПО і стільки ж постійних жителів столиці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter