В Україні спростили реєстрацію місця проживання дітей-переселенців

Дата: 13 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Верховна Рада України спростила реєстрацію місця проживання дітей внутрішньо переміщених осіб. Законопроєкт №8092 підтримав 301 народний депутат.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Фото: Kyiv Post

Мінреінтеграції розробило цю законодавчу ініціативу задля надання державної підтримки дітям, які виїхали з небезпечних регіонів.

“Діти внутрішніх переселенців при отриманні паспорта не мають зареєстрованого місця проживання, а тому одержання довідки ВПО для них є проблематичним. Як наслідок, це недоотримання державної допомоги на проживання, а також неможливість скористатися пільгою при вступі до закладів вищої або професійної освіти”, – пояснили у міністерстві.

Відтепер на період тимчасової окупації Росією території України, а також на період віднесення громад до територій, на яких ведуться чи велися бойові дії, місцем проживання дитини вважатиметься зареєстроване або задеклароване місце проживання її батьків або інших законних представників, з якими проживає дитина.

Оформлення та обмін документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України або її спеціальний статус, вклеювання у визначених законодавством випадках фотокартки при досягненні відповідного віку в паспорт громадянина України здійснює Державна міграційна служба за місцем звернення переселенців.

Нагадаємо, що на період воєнного стану та на три місяці після його скасування чи припинення, Кабінет Міністрів зупинив норму про оформлення пенсіонерам-ВПО платіжних карток, що водночас є пенсійними посвідченнями. 

Так, Пенсійний Фонд України оформлюватиме посвідчення внутрішньо переміщеним особам, яким призначено пенсію, у паперовій формі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter